Wittenborg Online News!

HBO geeft al toe aan het leenstelsel!

HBO geeft al toe aan het leenstelsel!

by Wittenborg News -
Number of replies: 0

HBO geeft al toe aan het leenstelselHBO geeft al toe aan het leenstelsel!

 “Als een leenstelsel politiek een feit is, dan hebben we dat te accepteren. Laten we dan samen met de studenten en het WO de scherpste kantjes ervan af halen”. Aldus de HBO-raad voorzitter Thom de Graaf, die nu zijn verlies lijkt te nemen.

Voorzitter de Graaf gaf afgelopen Nieuwjaars ontvangst aan zich zorgen te maken over de toegankelijkheid van het hoger onderwijs. De HBO-raad vreest een grote terugval van studenten in het hoger onderwijs. Dit allemaal door het “sociaal leenstelsel”.

Maar wat bedoelt de Graaf nu eigenlijk met “de scherpste randjes ervan af halen”? de Graaf schat de politieke situatie op het moment somber in. Met die achtergrond heeft hij de eerste verantwoordelijke politici en de collega’s bij universiteiten en studentenorganisaties bijeen geroepen. Zo kunnen ze samen bekijken hoe ze in zo’n stelsel de schade zoveel mogelijk kunnen beperken, dus een echt antwoord op deze vraag is er nog niet.

Jet Bussemaker - Minister of Education Netherlands

Wat wel opmerkelijk is, is dat er nog geen concrete voorstellen zijn voor het leenstelsel. Minister Bussemaker zou aan het begin van dit jaar komen met een beleidsnotitie, waarin ze de belangrijkste punten van het leenstelsel zou schetsen. Pas na het politieke debat over dit onderwerp, kan ze komen met een wetsvoorstel. Deze zou dan in de tweede helft van dit jaar behandeld worden in beide Kamers.

Daarbij komt ook dat de minister, tot zover bekend, geen meerderheid zal vinden in de eerste kamer.

 

WUP 21/01/2013 - Samantha Birdsall Blog - Aventus Student 

Source:

http://www.scienceguide.nl/201210/leenstelsel-klap-voor-economie.aspx

Read More: