Skip to main content

WUP 23/1/2015 PERSBERICHT - WITTENBORG UNIVERSITY GROEIT

WUP 23/1/2015 PERSBERICHT - WITTENBORG UNIVERSITY GROEIT
by Wittenborg News -
Number of replies: 0

PERSBERICHT 

WUP 23/1/2015 -WITTENBORG UNIVERSITY GROEIT

Apeldoorn-De groep studenten van Wittenborg University of Applied Sciences groeit per jaar met  15%. Inmiddels volgen ruim 400 studenten de colleges. Om die studenten goed op te vangen sluiten Wittenborg en de Gemeente Apeldoorn een overeenkomst om het voormalige schoolgebouw aan de Spoorstraat 23 zo snel mogelijk in gebruik te nemen.

 
PRESS RELEASE 
(For English - Please see this link)

WUP 23/1/2015 -WITTENBORG UNIVERSITY GROEIT - Apeldoorn-De groep studenten van Wittenborg University of Applied Sciences groeit per jaar met  15%. Inmiddels volgen ruim 400 studenten de colleges. Om die studenten goed op te vangen sluiten Wittenborg en de Gemeente Apeldoorn een overeenkomst om het voormalige schoolgebouw aan de Spoorstraat 23 zo snel mogelijk in gebruik te nemen.

De uitbreiding past in de plannen van Wittenborg om in hoog tempo nieuwe programma’s te ontwikkelen. Sinds de komst naar Apeldoorn in 2010, is de instelling voor particulier internationaal hoger onderwijs gevestigd in een eigen vleugel van Aventus. Met de groei van het aantal studenten, breiden het programma-aanbod en de bijhorende onderzoeksprojecten zich uit.

Wittenborg University - new location at Spoorstraat 23 Apeldoorn

Nieuwe impulsen

De Spoorstraat locatie van Wittenborg  maakt onderdeel uit van een nieuwe concentratie van hoger onderwijs in Apeldoorn. In de Nettenfabriek zijn zowel de Fotovakschool als Saxion Hogescholen gevestigd. De nieuwe locatie staat centraal in het aanbieden van Master of Science programma’s en het nieuwe MBA programma. Ook is er nu ruimte voor het research center. Dat research center kreeg vorig jaar een geweldige impuls omdat Wittenborg een  groot Europees project met de naam GREAT (Growing Renewable Energy Applications and Technologies) binnen haalde. Een project dat past in de duurzaamheidsdoelen voor de komende jaren.

Beter faciliteiten

De markante locatie aan de Spoorstraat zal ook betere media- en  Bibliotheekfaciliteiten bieden. Met een loopafstand van krap vijf  minuten is de verdeling over twee locaties geen bezwaar. Bachelor studenten volgen colleges aan de Laan van Mensenrechten, de Master studenten doen dat aan de Spoorstraat. Het gebouw aan de Spoorstraat wordt eerst grondig gerenoveerd. De drie lokalen op de begane grond blijven behouden. Op de bovenverdieping worden lokalen samengevoegd tot een grote, multifunctionele collegezaal. Ook de nieuwe mediatheek krijgt daar de benodigde ruimte. De verwachting is dat de Spoorstraatlocatie in mei 2015 al in gebruik wordt genomen voor de examens. Vanaf september starten dan de colleges op die plek. Het ontwikkelen van onderwijs aan de stadskant van het station stond al centraal in een beleidsnotitie van Wittenborg toen gewerkt werd aan de verhuizing naar de Laan van Mensenrechten. 

 

WUP 23/1/2015

 

©Wittenborg University Press

by Anesca Smith

424 words