Skip to main content

Absolute Buitenkans voor afgestudeerde en afstuderende HBO’ers

Absolute Buitenkans voor afgestudeerde en afstuderende HBO’ers
by Wittenborg News -
Number of replies: 0

Absolute Buitenkans voor afgestudeerde en afstuderende HBO’ers...

Uitgangspunt van iedere gerichte beroepsopleiding is per definitie werk – en om de overgang tussen opleiding en werk optimaal te begeleiden heeft  Hogeschool Wittenborg VOC Maatwerk (Amsterdam) uitgenodigd de Masterclass ‘Hoe overleef ik een sollicitatiegesprek’ te verzorgen – een training die normaliter is voorbehouden aan Specialisten die VOC Maatwerk door het gehele land detacheert bij haar Opdrachtgevers.

Stijn Vos (31), oprichter en eigenaar van VOC Maatwerk en Mariette van der Lee (47), Consultant Personeel & Cultuur HBO zullen uitgebreid ingaan op alle Do’s en Dont’s van effectief solliciteren (zie hieronder voor het programma) en bieden jullie een uitgebreide kijk in de keuken van detachering. Voor diegenen die een loopbaan ambiëren in de financieel administratieve en bank- en verzekeringsrichting een unieke gelegenheid om zich te oriënteren op de toekomst en om direct in gesprek te komen met een potentiële werkgever!

Over VOC Maatwerk
VOC Maatwerk is een jong, dynamisch en specialistisch detacheringbureau in de pensioenen/levensverzekering- en de sociale zekerheidbranche. Voor pas afgestudeerde HBO’ers  heeft VOC Maatwerk een uniek werk-leer traject ontwikkeld dat je in twee weken klaarstoomt voor een dynamisch loopbaan bij haar Opdrachtgevers: de Zilvervloot. Aan boord van VOC Maatwerk doe je zeer uiteenlopende werkervaring op, krijg je verplichte, kosteloze en onbeperkte vakopleidingsmogelijkheden en intensieve personal coaching. Dit alles in een vast dienstverband met uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een lease auto en een royale bonusregeling.

Over Masterclass ‘Hoe overleef ik een Sollicitatiegesprek’
Effectief solliciteren voor afgestudeerden en bijna-afstudeerders
Donderdag 4 september 10.00-16.00 uur
Door VOC Maatwerk, Amsterdam

Stel, je stapt in een lift en je staat naast de grote baas van het bedrijf waar je wil werken, of naast de investeerder die je wil benaderen voor het bedrijf dat je wilt starten. Hoe maak je een onuitwisbare indruk voordat de liftdeuren alweer open zoeven? Met de Elevator Pitch, de kortste en meest effectieve van alle presentaties, waarmee je zoveel indruk maakt dat degene tot wie je je in die korte tijd hebt gericht, je graag nog een keer wil spreken. Ook handig voor sollicitatiegesprekken, feesten en partijen.

De Masterclass ‘Hoe overleef ik een sollicitatiegesprek’ is een ééndaagse seminar en bestaat uit twee delen:
·    De Elevator Pitch: hoe laat ik in zeer korte tijd een onuitwisbare indruk na op een potentiële werkgever, geldschieter - of zelfs huwelijkspartner
·    Hoe stel ik de juiste vragen en geef ik de juiste antwoorden tijdens een sollicitatiegesprek en wat moet ik vooral niet vragen en antwoorden.
o    een goede voorbereiding is het halve werk
o    profielen van werkgevers – trap er niet in!
o    ‘ping pong’ effect via open vragen;
o    goed omgaan met de 4 meest lastige vragen;
o    de ‘killer question’ waarmee je ieder gesprek goed beëindigt

Beide programma-onderdelen bestaan uit een theoretisch gedeelte, demo’s, rollenspellen, feed-back en het uitvoeren van opdrachten waarmee studiepunten behaald kunnen worden.

Intekenen voor zowel hudige en oud Wittenborg studenten, en niet Wittenborg HBO'ers kan per e-mail bij Jorieke Schuttevaar.

477 words